Hapje van peperkoek, appel en Bourgon wildpaté

Ingrediënten
  • 1 eetlepel kristal suiker
  • Een klontje boter
  • 4 plakjes peperkoek
  • 1 jonagold appel
  • 200 gram Bourgon wildpaté
Bereiding
  • Steek met een kleine serveerring of eventueel een jeneverglaasje 2 ronde schijfjes uit elk plakje peperkoek
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in schijfjes van een halve centimeter. Steek met de serveerring ook ronde schijfjes uit de appelschijfjes.
  • Verhit een antikleef pan en voeg het klontje boter toe. Bestrooi de appelschijfjes met de suiker en bak ze gaar in twee minuten. Laat ze licht karamelliseren.
  • Als afwerking leg je op elk schijfje peperkoek een schijfje gebakken appel. Werk daarna af met een stukje Bourgon wildpaté. Als de paté zacht genoeg is kan je er quenelles van maken met twee koffielepels.

Je kan dit recept ook gebruiken met andere patés zoals boerenpaté of crème paté.

Huur de bourgon foodtruck

Klik hier voor meer info

Lekkere bourgon recepten

Bekijk ze allemaal

Ontdek onze kwaliteitsproducten!

Contacteer ons