Home > Recepten > Brabants worstenbroodje met Frankfurterworst van Bourgon
Brabants worstenbroodje met Frankfurterworst van Bourgon
Ingrediënten
4 Frankfurterworsten – Bourgon
Bladerdeeg
1 ei
1 eetlepel melk
Mayonaise, mosterd of ketchup (of saus naar keuze)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd het deeg in rechthoeken die lang en breed genoeg zijn om de worst in te wikkelen (Gebruik hiervoor een pizzasnijder als je deze in huis hebt)
Verdeel de mayonaise of saus naar keuze over elk stuk deeg
Leg de worst in de deeg en rol deze op
Kleef de rolletjes dicht met wat water
Snij de worstjes in twee of in drie.
Kluts het eitje, samen met de eetlepel melk en smeer hiermee de Frankfurterworstje met bladerdeeg in en strooi er naar smaak wat sesamzaadjes overheen.
Leg de verpakte Frankfurter worsten op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 – 20 min op 200 graden tot ze goudbruin zijn.