Gepocheerd eitje met karnemelkpuree en filet de sax

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Bieslook
  • 1 liter karnemelk
  • Witte azijn
  • Boter
  • 1 ongesneden rond wit brood
  • 600 gram bloemige aardappelen
  • 4 hoeve-eitjes
  • 1 sjalot

Bereiding

  • Schil de aardappelen en stoom ze daarna gaar.
  • Snij het brood in dikke sneetjes. Laat boter smelten in een pan en bak 2 sneden brood krokant in de boter.
  • Snij de sjalot fijn en bak ze glazig in een kom. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de gestoofde sjalot. Stamp goed en voeg een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak. Voeg de karnemelk beetje bij beetje toe zodat je een half-lopende massa bekomt.
  • Breek de eitjes voorzicht in aparte kommetjes, je kan hiervoor koffietassen gebruiken. Breng een grote pot water tot net onder het kookpunt en voeg een goeie scheut witte azijn toe. Giet de eitjes voorzichtig in het water en laat ongeveer 3 minuten pocheren.
  • Serveer de puree in een diep bord, en maak er een kuiltje in. Leg in het kuiltje het gepocheerd eitje. Snij lange repen van het geroosterd brood en werk af met enkele plakjes filet de sax.