Bourgon Hespenrolletjes in de oven

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • Muskaatnoot
  • Peper en zout
  • Boter
  • 1 snuifje suiker
  • 7 deciliter halvolle melk
  • 250 gram gemalen kaas
  • 40 gram bloem
  • 8 stronkjes grondwitloof

Bereiding

  • Verwijder het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes met het puntje van een aardappelmesje.
  • Smelt een klontje boter samen met een beetje water in een brede kookpot. Schik de stronkjes witloof erin en zet het deksel op de pot. Gaar het witloof op een zacht vuurtje. Laat daarna het witloof afkoelen en knijp het vocht eruit.
  • Smelt daarna een klont boter in een pan op een zacht vuur. Bak in deze pan de witloofstronkjes goudbruin. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.
  • Haal de witloofstronkjes uit de pan en rol ze in de sneetjes ambachtelijke ham. Schik deze in een ovenschaal.
  • Smelt 30 gram boter in een kookpot voor de saus. Voeg de bloem eraan toe. Laat de bloem en de boter al roerend opdrogen. Zorg ervoor dat de roux niet aanbakt.
  • Schenk daarna de melk in een pot en blijf roeren tot je een gladde bechamelsaus bekomt. Haal de pot van het vuur en voeg er de gemalen kaas aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet de kaassaus over de hespenrolletjes tot ze helemaal bedekt zijn met de saus. Strooi gemalen kaas over de ovenschotel en plaats die daarna in een voorverwarmde oven. Laat de hespenrolletjes 10 minuutjes onder de grill zitten tot dat er een goudgeel korstje verschijnt.
  • Dit gerecht wordt geserveerd met puree.

Tip: je kan het witloof ook vervangen door prei.