Ardeens gebraad met mosterdsaus

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • Peper en zout
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mosterd met zaadjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bruine fond
  • 800 gram aardappelkroketten
  • 2 ajuinen
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 sjalot

Bereiding

  • Verwarm de boter in een pan en bak het vlees langs alle zijden bruin. Verlaag de temperatuur van het vuur en voeg er de gesnipperde ajuin en de look aan toe. Voeg vervolgens het water toe tot het vlees voor de helft onder staat. Laat het vlees 30 minuten zachtjes pruttelen onder een deksel. Na 30 minuten draai je het vlees om en laat je het nog eens 30 minuten garen onder het deksel.
  • Breng in een diepe pan 2 liter gezouten water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes. Na 10 minuten zullen ze beetgaar zijn. Giet ze af in een vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  • Snipper de sjalot fijn en zet een diepe pan op het vuur. Voeg er boter aan toe en stoof de sjalot glazig. Voeg de sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Voeg als laatste de kerstomaten toe en laat ze kort meestoven. Roer voorzichtig en neem de pan van het vuur.
  • Neem het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg bij het braadvocht van het vlees de bruine fond, de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus met bloem.
  • Indien je graag een romige saus verkiest kan je culinaire room toevoegen aan de mosterdsaus.
  • Serveer enkele plakjes Bourgon ardeens gebraad samen de boontjes en kersttomaatjes en enkele korketten. Giet enkele lepels saus over het vlees.